20-besplatnih-alata-za-internet-marketing

20 besplatnih marketing alata

Sigurno Vam je poznata izreka "Bez alata nema zanata". Alati (engl. Tools - tuls) su nezaobilazni deo internet marketinga.
Naravno, reč je o internet alatima (softveri, programi, aplikacije, platforme ...), koji Vam pomažu da uspešno, produktivno i automatizovano, radite internet marketing.
Suština internet marketinga je komunikacija! Zato je, najšire gledano, sve što koristite za komunikaciju - Vaš alat. Ipak, treba da shvatite dve osnovne stvari o korišćenju internet alata.
1. Alati su samo sredstva za za ostvarivanje nekog Vašeg cilja. Zato najpre treba da znate šta želite da postignete, da biste na osnovu toga izabrali alate koji su Vam potrebni za to.
2. Poenta alata je povećanje produktivnosti.
Da za što kraće vreme uradite sve što Vam treba za ostvarivanje nekog cilja.
tools

5 osnovnih pravila za korišćenje alata za internet marketing

1. Treba dobro da naučite kako da pravilno i produktivno koristite svaki alat.
2. Za svaki alat možete naći više verzija. Treba da izaberete onu verziju čiju upotrebu dobro poznajete, jer će Vam to doneti produktivnost. Ne vredi da se mučite sa nekim alatom koji je možda i bolji, ako ne umete dobro da ga koristite. Samo ćete izgubiti vreme, bez rezultata.
3. Ne treba duplirati alate. Ako, na primer, za obradu teksta umete dobro da koristite Word, onda Vam ne treba još neki alat za obradu teksta.
Da li znate da u Word-u, koji koristite za tekst možete da obrađujete slike? Pogledajte VIDEO.
4. Ne treba gomilati alate. Bolje je za svaku oblast imati 1 alat koji umete dobro da koristite. Tako ćete biti produktivniji.
5. Pratite kako drugi koriste alate jer ćete naučiti nešto korisno što niste znali o svom alatu.
alati-pitanje

Kada treba koristiti beplatne alate ?

To zavisi od Vaših potreba, od nivoa Vašeg znanja i od nivoa Vaših finansija. U principu, treba početi sa besplatnim alatima dok ne naučite i uvežbate kako se radi sa njima i dok Vam ne donesu zaradu.
Onda tu zaradu treba koristiti za plaćene alate jer će Vam oni doneti još veću zaradu, ako dobro savladate njihovo korišćenje.
2 najvažnija alata za koje treba koristiti plaćenu verziju su Sajt i Autoresponder.
1. Vaš Sajt je Vaša kancelarija koja je 24 sata dnevno otvorena za komunikaciju sa svetom.
Kada koristite besplatne platforme za sajt, to je kao da gradite svoju kuću na tuđem zemljištu. Na bilo kojoj besplatnoj platformi Vam mogu blokirati nalog i ostaćete bez sajta.
Zato je, za ozbiljno bavljenje internet marketingom, zaista neophodno da prvo ulaganje bude u Domen i Hosting za Vaš Sajt.
2. Najvažniji alat za koji treba od početka da koristite plaćenu verziju je Autoresponder. Najveće bogatstvo koje možete steći u internet marketingu je Vaša Mejling Lista !
online-tools

Koji su to besplatni alati koje možete naći na internetu ?

1. grupa su besplatni alati koje već imate u svom kompjuteru: Word, Excel, PowerPoint, Snipping Tool, Sound Recorder, Paint.
Iz ove grupe alata preporučiću Vam 1 alat - Sticky Notes. Pogledajte VIDEO.
2. grupa su besplatne aplikacije koje možete naći u Google Webstore i ubaciti ih u Vaš Google Chrome pretraživač. Iz ove grupe preporučiću Vam 3 alata:
> FVD Speed Dial 3D za bolji pregled sajtova koje posećujete. Pogledajte VIDEO.
> Sticky Notes za upisivanje bitnih stvari u podsetnik. Pogledajte VIDEO.
> Gugl Upitnici koje možete instalirati na Vaš sajt.
3. grupa su besplatni programi i aplikacije koje možete da preuzmete sa interneta i ubacite ih u svoj kompjuter ili ih možete koristiti direktno na internetu i onda to što u njima napravite sačuvate u Vašem kompjuteru.
Osnovni alati iz ove treće grupe su takozvani Cloud (klaud - oblak) alati, odnosno internet "skladišta" za Vaše bitne fajlove. Vrlo je bitno da ih koristite.
Meni se jednom desio virus, a drugi put mi je crkao hard disk. Srećom, imao sam sačuvane najbitnije fajlove tamo pa sam ih vratio u kompjuter.
Druga prednost korišćenja Cloud skladišta je što možete pristupiti svojim fajlovima sa bilo kog uređaja.
Treća prednost korišćenja Cloud skladišta je što možete dobiti linkove svojih fajlova koje možete deliti.
Iz ove grupe najpoznatiji su Google Drive, Dropbox i MediaFire, a ima i dosta drugih.
Preporučujem da obavezno koristite i CCleaner za čišćenje kompjutera. Pogledajte VIDEO.
Preporučujem i aplikaciju FileHippo App Manager pomoću koje možete proveriti kojim programima u Vašem kompjuteru je potrebno ažuriranje u novu verziju. Pogledajte VIDEO.
noz

Besplatni alati za grafiku

Kao što sam rekao, ne treba duplirati alate. Za svaku posebnu potrebu treba odabrati po 1 alat. Evo spiska preporučenih alata za to:
> LightShot služi da napravite sliku selektujući deo ekrana. Možete odmah odrediti veličinu slike i dopisati nešto na njoj, a zatim je možete sačuvati ili kopirati link i poslati nekom. To je bitno kad želite da pokažete sliku u toku četovanja.
> Postimage služi da sačuvate slike na internetu u veličini koju želite i da dobijete link za sliku. To je bitno za neke programe u koje ne možete da ubacite direktno sliku sa kompjutera, nego morate imati link za sliku. Osim toga, svakome možete poslati Link do Vaše slike, koju on zatim može preuzeti u svoj kompjuter.
> Na Animatedimages možete naći veliki broj GIF sličica.
> Na Iconsdb možete naći veliki broj ikonica, ali je zanimljivo da možete menjati boju ikonica.
- Myecovermaker služi da napravite 3D koricu za E-knjigu. Postoji besplatna varijanta, koja ima neka ograničenja, ali je upotrebljiva.
> PNGTree sajt sa ogromnim izborom besplatnih PNG slika sa pravom daljeg korišćenja, a ima i Power Point templejte.
> Pixabay je sajt sa velikim izborom besplatnih slika sa pravom daljeg korišćenja, a ima i video sadržaje.
> Na Pixlr editor možete obrađivati fotografije kao u Fotošopu.
> Na OptimiZilla možete smanjiti veličinu fotografije pre nego što je postavite na sajt.
> Canva je najbolji program za pravljenje slika za internet marketing! Pogledajte VIDEO.
alati-razni

Besplatni alati za video

Kao što sam rekao, ne treba duplirati alate. Za svaku posebnu potrebu treba odabrati po 1 alat. Evo spiska preporučenih alata za to:
> Sa AnyVideoConverter možete preuzeti bilo koji video i sačuvati ga u kompjuteru u audio ili video formatu. Takođe možete video materjale da pretvarate u audio format ili u druge video formate.
> Flixpress služi da napravite kratka "Intro" videa za Vašu promociju.
> FreeSFX ima bezbroj besplatnih muzičkih i zvučnih efekata za Vaš video.
> FreeScreenVideoRecorder služi da pravite foto ili video snimak svog ekrana. Taj video snimak možete uređivati pomoću programa FreeVideoEditor.
> WindowsMovieMaker je program za finalizaciju videa u kojoj možete dodati potpise, slike, efekte i sve ostalo što je potrebno za konačnu verziju Vašeg videa.
> Lumen5 je sajt za pravljenje videa sa tekstom na slici. Pogledajte POST.
besplatni-programi
Na kraju pogledajte jedan zaista bogat SPISAK ALATA za internet marketing. Nadam se da će Vam ovaj post pomoći i želim Vam puno uspeha.
poklon-knjiga
Čestitam! Zaslužili ste poklon knjigu.
Bravo! Pročitali ste ceo post. Zato Vam poklanjam E-knjigu. Kliknite ovde i preuzmite POKLON !
Ako Vam se dopao ovaj post i mislite da bi još nekome bio koristan, podelite ga sa prijateljima.

Čitajte blog postove

Spremio sam Vam Besplatnu obuku !

Spremio sam Vam 90 dana kontinuirane obuke
iz oblasti internet marketinga i ličnog razvoja.
Prijavom dobijate POKLON - Moje 3 E-knjige !
POLON-tri-E-knjige
Prijavite se SADA !
Pogledajte PREPORUKE onih koji su dobili obuku

Koji autoresponder preporučujem ?

Internet marketing ne možete ozbiljno da radite bez Imejl marketinga ! Zato Vam je neophodan autoresponder softver. Ja sam izabrao jedan u kojem imam: autoresponder + pejdž bilder za pravljenje stranica + hosting + fantastičnu mogućnost za ostvarivanje zarade ! Ako i Vi želite sve to, kliknite na sliku ispod za sve informacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.